Tocmai ai fost ceruta in casatorie de persoana alaturi de care vrei sa iti petreci tot restul vietii. Ca fiecare dintre noi iti doresti sa ai o nunta perfecta pentru tine. Nu ai habar despre organizarea unei nunti si te afli in fata unei situatii noi . De cele mai multe ori organizarea nunti poate fi un proces lung, costisitor si foarte stresant. Primul pas pe care trebuie sa-l faci in organizarea nuntii este sa faci ceva cercetari pentru a afla cum vrei sa fie nunta ta si ce tematica vei aborda.

     Dupa ce ati stabilit data si tematica nuntii este timpul sa alegi salonul ce va gazdui petrecerea. Aici vei gasi foarte multe optiuni si oferte iar decizia finala poate fi foarte greu de luat. De aceea ne-am gandit sa venim in ajutorul tau cu cateva sfaturi.

     Alegerea salonului este un aspect foarte important si de aceea este bine sa ne apucam de cautat cu un an inainte ca sa nu fim constrasi de gradul de ocupare al saloanelor. De ce trebuie sa tinem cont atunci cand alegem locatia pentru nunta:

  • Numarul de invitati

     Inainte de a stabili intalniri pentru vizionarea saloanelor de nunta este important sa facem o lista de invitati pentru a afla un minim si un maxim de invitati pe care ii vom avea prezenti la eveniment. Va trebui sa iei in calcul daca acestia provin din acelasi oras unde se va tine nunta sau daca se vor deplasa in weekend special pentru eveniment. In cazul in care sunt din provincie este indicat sa alegi o zi de sambata, oricat de tentante ar parea ofertele de duminica.

     Numarul de invitati trebuie sa fie punctual de plecare in alegerea locatiei pentru ca trebuie sa optezi pentru un salon care sa aiba capacitatea ideala pentru nunta ta. Daca alegi un salon cu o capacitate prea mica vei avea o petrecere inghesuita iar invitatii nu se vor simti in largul lor. Daca alegi un salon prea mare iar la eveniment vor onora prezenta mai putine persoane decat te-ai asteptat salonul va parea gol, iar invitatii vor avea retineri in a se distra si a dansa intr-un salon pe jumatate gol.

  • Bugetul disponibil

     Oricat ne-am dori sa organizam nunta visurilor noastre nu trebuie sa neglijam bugetul pe care il avem la dispozitie pentru aceasta. Pentru a stabili un buget de nunta realist, trebuie sa facem o documentarea a preturilor meniurilor de nunta la saloanele din orasul nostru. In general pretul meniului trebuie sa reflecte calitatea preparatelor si a servirii dar si dotarile locatiei. Astfel vom gasi alternative pentru meniurieftine de nunta in cazul in care alegem sa facem petrecerea intr-o duminica sau putem gasi diferite variante mai accesibile.

     Nu uita ca in pretul meniului trebuie sa fie incluse mancarea (preferabil cele 4 feluri de mancare ce alcatuiesc meniul de nunta), bautura (preferabil este sa optezi pentru un meniu all inclusive pentru bauturi deoarece este greu sa aproximezi cantitatea de bautura necesara pentru un numar mare de persoane daca nu ai experienta in domeniu) si servirea (de preferat este sa ai un ospatar pentru fiecare masa, iar masa sa nu aiba mai mult de 10-12 persoane)

     De sigur in functie de bugetul disponibil poti gasi saloane de nunti ce iti ofera si alte servicii adiacente precum: candy-barul, muzica si sonorizarea, decoratiuni pentru interior sau pentru exterior si chiar arajamentele florale pentru salon. Dar inainte de a accepta o oferta all inclusive, fa-ti o documentare atenta si vezi ce varianta se dovedeste a fi mai convenabila.

  • Zona in care sa fie situata locatia

     Zona in care este aplasata locatia este un alt factor de care trebuie sa tii cont cand organizezi nunta, deoarece confortul tau si al invitatiilor este important. Alege un salon care nu este foarte departe de biserica unde se va tine ceremonia religioasa pentru a nu pierde mult timp pe drum. Salonele aflate in centru sunt o alegere foarte buna pentru accesibilitate. Un alt lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere cand alegi zona locatiei este accesul facil la o parcare pentru ca invitatii sa poata veni cu masina. Intereseaza-te daca salonul pe care ti-l doresti dispune de parcare gratuita pentru invitati.

  • Tipul locatiei

     Cand vine vorba despre tipul locatiei pe care in alegem pentru nunta visurilor noastre trebuie sa ne gandim in primul rand la climatul perioadei alese. Astfel daca nunta ta va fi vara poti opta pentru locatii in aer liber sau pe malul unui lac. Daca data nunti tale este in toamna sau iarna va trebui sa te orientezi catre locatii de interior, insa ia in calcul ca unii invitati pot fi fumatori si atunci vor avea nevoie si de un spatiu la exterior pentru fumat.

  • Stilul locatiei : elegant, modern, rustic

     Nu in ultimul rand trebuie sa te gandesti si la stilul pe care il abordeaza salonul in care vei gazdui cel mai frumos eveniment din viata ta: nunta. Stilul locatiei trebuie ales in functie de tinutele mirilor. Rochia de mireasa o vei alege in acelasi stil cu locatia evenimentului asa ca trebuie sa acorzi multa atentie si pe aceasta parte. Fie ca optezi pentru un stil elegant, unul modern sau unul rustic important este ca toate elementele sa fie alese in acelasi design, pentru a avea satisfactia unei alegeri bine realizate.