Se intampla frecvent ca viitoarele doamne care calca pragul atelierului nostru, sa fie complexate de kilogramele in plus. Alegerea unei rochii de mireasa este o misiune dificila, tocmai de aceea trebuiesc eliminati toti factorii care sunt nefavorabili. Pentru a ajunge la silueta potrivita pentru nunta am realizat un articol pe blogul nostru, insa astazi vom discuta putin despre dieta disociata.

      Aceasta a fost descoperita in jurul anului 1900 fiind una dintre cele mai cautate diete pana in prezent. Spre deosebire de sfaturile specialistilor moderni care recomanda ca fiecare masa sa contina o combinatie optima de carbohidrati si grasimi sanatoase, planul dietei disociate, prevede limitarea fiecarei zile la un singur grup de alimente.

       Baza aceste diete o constituie principiul conform caruia cresterea in greutate se datoreaza amestecarii alimentelor alcaline si acide, astfel se creeaza un dezechilibru la nivelul enzimelor digestive si metabolice pe care organismul nostru nu le poate “trata”. Acest dezechilibru suprasolicita sistemul digestiv si reduce semnificativ functia metabolismului si astfel apare, cresterea in greutate.

Cum functioneaza dieta disociata?

      Regula de baza este realtiv simpla. Pentru a pastra enzimele digestive sub control, dieta disociata recomanda mancarea unui grup de alimente la o singura masa. Sustinatorii acestei diete precizeaza faptul ca in momentul in care sistemul digestiv functioneaza la eficienta maxima, absortia nutrientilor este maximizata, astfel nevoile cerintele nutritionale ale organismului se reduc semnificativ.

       Dieta incurajaza persoanele care vor sa piarda in greutate, sa consume fructe, legume si cereale integrale ca sursa principala de nuntrienti, in fiecare zi, limitand totodata proteinele, grasimile, amidonul si desigur trebuie sa excludem orice aliment procesat.

       In functie de preferintele fiecaruia, dieta disociata se poate urma in doua feluri. Unele persoane folosesc dieta printr-o rotatie saptamanala, unde vor consuma doar un grup de alimente in fiecare zi, de exemplu luni consuma proteine, marti cereale integrale, miercuri fructe si legume si asa mai departe, sau folosind rotatia zilnica, astfel incat fiecare masa contine doar un singur grup de alimente.

       Sunt anumiti dieteticieni din strainatea care sustin teoria conform careia dieta disociata este mult mai eficienta decat dieta ketogenica, dar rezultatele vor aparea intr-un timp putin mai indelungat, dat fiind faptul ca aceasta nu se axeaza pe eliminarea anumitor grasimi, ci pe sanatatea sistemului digestiv, care va asimila mai bine nutrienti fapt care va duce la consumarea unui numar mai mic de kalorii si automat acest lucru se va vedea si in kilogramele pierdute. Putem spune ca dieta disociata este mai mult un stil de viata sanatos, decat un plan de pierdere in greutate. Succes!